Geen wachttijden     Afspraken in avond en weekend mogelijk      Scherpe prijzen  

Reisvaccinaties Zuid Afrika

Welke inentingen zijn nodig voor Zuid Afrika?

Ga je op reis naar Zuid-Afrika? Dan is het van belang om te zorgen dat je tijdig je vaccinaties hebt gekregen. Bij Vaccinatieclinic wordt je professioneel geholpen door LCR geregistreerde artsen. Door hun ervaring en kennis wordt jij met de beste zorg geholpen en zorgen we ervoor dat jij de benodigde inentingen voor Zuid-Afrika krijgt.

Hieronder vindt u de aanbevolen reisvaccinaties voor een reis naar Zuid Afrika:

Aanbevolen: DTP, Hepatitis A, (BMR indien nooit mazelen gehad of nooit daartegen gevaccineerd) BCG, Hepatitis B, rabies bij een verblijf langer dan 3 maanden

Verplicht: Gele koorts als je via gele koorts gebied in Afrika of Zuid-Amerika reist

Malariagebied: Ja

Het belang van vaccinaties in Zuid-Afrika

Net als voor iedere andere bestemming, is het mede voor jouw eigen veiligheid van belang om je tijdig te laten inenten voordat je op reis gaat. De vaccinaties voor Zuid-Afrika worden aanbevolen, omdat deze ziektes in het land actief zijn. Er is dus een risico aanwezig dat je deze ziekte op kan lopen wanneer je niet de vaccinatie krijgt. Je lichaam is belangrijk voor je, dus neem ook de vaccinaties om jezelf in bescherming te nemen!

 

Wat kan ik doen tegen Malaria?

Zuid-Afrika is een malaria gebied. Dit betekent dat hier muggen leven die malaria bij zich dragen en dit over kunnen brengen op mensen. Malaria kan mensen erg ziek maken en is gevaarlijk. Tegenwoordig zijn er gelukkig verschillende manieren om om te gaan met malaria. Zo kun je preventieve medicatie slikken, maar er bestaan ook noodmedicatie voor wanneer je malaria hebt opgelopen. In een consult zal de arts met jou bespreken wat de beste optie is, dit hangt namelijk af van verschillende factoren.

Waarom Vaccinatieclinic?

  • Geen wachttijden
  • Geen extra toeslagen ook niet voor langere reizen
  • Scherpe prijzen
  • BIG geregistreerde artsen / LCR geregistreerd
  • Ruime openingstijden