Geen wachttijden     Afspraken in avond en weekend mogelijk      Scherpe prijzen  

Reisvaccinaties Brazilië

Welke inentingen zijn nodig voor Brazilië?

Een reis gepland en dus op zoek naar inentingen voor Brazilië? Vaccinatieclinic heeft alle benodigde vaccinaties voor jouw reis naar deze mooie Zuid-Amerikaanse bestemming. Om veilig op reis te kunnen heb je inentingen voor Brazilië nodig en deze moeten tijdig geplaatst worden. Maak daarom nu een afspraak bij Vaccinatieclinic, tijdens het consult helpen onze artsen je graag verder.

Hieronder vindt u de aanbevolen reisvaccinaties voor een reis naar Brazilië:

Aanbevolen: DTP, Hepatitis A, gele koorts
BCG, Hepatitis B, rabies bij een verblijf langer dan 3 maanden

Verplicht: Geen

Malariagebied: Ja

Aanbevolen inentingen Brazilië

‘Verplichte’ inentingen voor Brazilië zijn er niet, maar dat de andere inentingen aanbevolen zijn wil niet zeggen dat deze voor jou niet noodzakelijk zijn. Per persoon verschilt het welke inentingen belangrijk zijn om absoluut wel te krijgen. Mede hierom heb je voorafgaand aan de vaccinaties voor Brazilië een consult met een van onze artsen. De arts bespreekt verschillende factoren met je door en op basis van deze informatie wordt vastgesteld welke vaccinaties voor Brazilië voor jou belangrijk zijn om te nemen. Jouw gezondheid is erg belangrijk, dus zorg ook dat je tijdig een afspraak maakt in een van onze klinieken, bijvoorbeeld in Amsterdam of Den Haag.

 

Bescherming tegen malaria

Net als Zuid-Afrika of Indonesië is Brazilië een malariagebied. Dit betekent dus dat de malariamug actief is in dit land. Dit is een gevaarlijke ziekte, maar gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende manieren om je hier tegen te wapenen. Een vaccin is er niet, wel zijn er mogelijkheden op het gebied van preventieve medicatie of noodmedicatie. Ook dit wordt tijdens een consult met je besproken. De persoonlijke situatie en het type malariamug die leeft in Brazilië vormen samen het advies van de arts. Lees onze veel gestelde vragen of neem contact met ons op als jij meer wilt weten over malaria of vaccinaties voor Brazilië.

Waarom Vaccinatieclinic?

  • Geen wachttijden
  • Geen extra toeslagen ook niet voor langere reizen
  • Scherpe prijzen
  • BIG geregistreerde artsen / LCR geregistreerd
  • Ruime openingstijden